Show menu

Workshops voor praktijkonderwijs

Workshop activiteit school praktijkonderwijs

Workshops voor praktijkonderwijs

Als we een kennismakingsgesprek hebben met leerkrachten van het praktijkonderwijs, dan gaat het vaak over of workshops wel geschikt zijn voor hun leerlingen. Hun spanningsboog – oftewel lengte van workshops – en de toegankelijkheid van de workshops worden dan vaak besproken. Daarnaast hebben we het over een vaak nog belangrijker element, namelijk wie voor de groep leerlingen staat. Niet elke workshopdocent kan goed aan het praktijkonderwijs lesgeven, net zoals dat niet elke workshopdocent aan het vwo kan lesgeven. Wij werken samen met 250 workshopdocenten. We hebben zo’n groot team workshopdocenten, zodat wij altijd de juiste match met jouw leerlingen kunnen maken.

Populaire workshops

Een aantal workshops die vaak worden georganiseerd op het praktijkonderwijs zijn de Workshop 3D printerpen tekenen en Workshop Streetbeats. Deze workshops hebben een lage instap en je hebt een echt resultaat. In ons aanbod hebben we circa 70 workshops en dagprojecten. Samen met de leerkracht bespreken we het aanbod en kijken we of het past bij de leerlingen. Als we binnen het praktijkonderwijs workshops organiseren, dan kijken we vooral naar: spanningsboog, motorische vaardigheid van de leerlingen, wordt er veel taal gebruikt in de workshop en heeft de workshop een lage instap (makkelijk starten). Uiteindelijk blijkt dat dat heel veel nog steeds mogelijk is.

Elk niveau geniet van kunst maken!

Ja, het is echt waar! Elk niveau, elke leerling geniet van het maken van kunst. We proberen altijd elk project voor elke leerling toegankelijk maken. Bij bijvoorbeeld het dagproject ’t Podium Op! maken leerlingen een eigen voorstelling in een dag(deel). Dit project vergt heel veel samenwerking, durf en inzicht in podiumkunsten. Zo omschreven is het misschien niet het eerste project waar je aan denkt bij een workshop voor praktijkonderwijs. Toch kan dit ook zeker voor hun worden georganiseerd. We brengen meer kaders aan, hebben korte oefeningen en opdrachten die richting geven. Maar bovenal, we zoeken naar wat hun bezighoudt en garanderen een veilige omgeving voor elke leerling.