Show menu

Workshops voor havo

 
Workshop havo school 2

Wij bieden voor leerlingen van de havo workshops aan die perfect passen bij hun niveau. Een leerling van de havo heeft meer baat bij een workshop die past bij het niveau onderwijs dat ze gewend zijn, dan bij een workshop die daar niet op ingespeeld is. Door ons grote aanbod aan workshops, hebben de leerlingen en leerkrachten genoeg te kiezen!

Verdiepende workshops

Een groot deel van onze workshops gaan de diepte in. We gaan aan de gang met praktische opdrachten met een verdiepende theorie als basis. Leerlingen van de havo hebben behoefte aan beide aspecten in hun werk en hun onderwijs. Zo is er bijvoorbeeld de workshop Podcast maken. De havo leerlingen kiezen een onderwerp waar ze over willen vertellen in hun podcast. Vervolgens leren zij hoe zij dit verhaal het beste kunnen overbrengen in een podcast en hoe ze hier ondersteunend geluid bij kunnen gebruiken.
Augmented Reality is nog een voorbeeld van een workshop die voor havo leerlingen uitdagend is. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen een geanimeerd ‘laagje’ film toevoegen aan de werkelijkheid. Zo leren ze de basisprincipes van programmeren en maken ook nog eens een ontzettend leuk filmpje!

Beeldende kunst workshops voor de havo

Beeldende kunst is een kunstvorm waarin ontzettend veel verteld kan worden. De boodschap wordt veelal in één oogopslag gecommuniceerd, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld literatuur. Het is een mooie uitdaging voor havo leerlingen om kennis te maken met deze kunstvorm en ermee te oefenen.

Fotografie – van analoog tot digitaal

Een voorbeeld van een beeldende kunst workshop is de workshop Pinhole Fotografie. De leerlingen gaan terug naar de basis van fotografie door het maken van een analoge foto met een simpele pinhole camera en ontwikkelen de foto zelf in een doka. De foto’s kunnen niet gewist worden zoals bij een digitale camera die leerlingen tegenwoordig gewend zijn, maar je hebt maar één kans. De leerlingen denken goed na wat ze willen vertellen met hun beeld en voeren dit uit. Ze leren over de techniek en ambacht van fotografie en de kunstdiscipline fotografie. én ze hebben een unieke mooie foto voor hun instagram pagina!

Workshop havo school

Hoe kies je passende workshops voor jouw havo leerlingen?

Workshops kiezen uit ons aanbod die passend zijn voor jouw havo leerlingen kan op het eerste gezicht lastig lijken. Dat is het absoluut niet, want wij gaan samen met jou de workshops uitkiezen die het beste bij jouw leerlingen en de school passen. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om voor deze groep leuke en uitdagende workshops te organiseren! Neem contact met ons op en we komen graag langs om door te praten.