Show menu

Workshops op maat voor de bovenbouw

De kritische bovenbouw leerling

De bovenbouw leerling is kritisch, trekt sneller conclusies en stelt eigen eisen en voorwaardes. Binnen onze workshops voor de bovenbouw gebruiken we dit juist om ze uit te dagen! Interessant kan zijn om de leerling als ondernemer te beschouwen; wie ben je en wat zijn je talenten en interesses? Hieronder geven wij een aantal van onze ideeën voor workshops en cultuurdagen met bovenbouw leerlingen.

Workshops bovenbouw

Workshops voor de bovenbouw

  • Workshops Monotype: Vanuit de eigen interesses, smaak en talenten van de leerling kan je al goed een eigen logo ontwerpen! Uniek, persoonlijk en een manier van marketing. Tijdens de workshop Monotype Design gaan leerlingen uit de bovenbouw na het ontwerpen van bijvoorbeeld een logo, deze via de monotype techniek bedrukken op een katoenen tas. Zo kunnen ze hun ontwerp overal showen, of verkopen misschien?
  • Workshops How-to-video maken: Het maken van korte films is niet meer uit ons alledaagse leven weg te denken. Bijvoorbeeld op social media. Bij een How-to-video gaat de leerling stap-voor-stap een actie of onderwerp uitleggen voor de camera. Bij het maken van een instructie film komt o.a. het maken van een storyboard, maar ook het presenteren en in beeld brengen van je verhaal aan bod. Uiteraard hoort er ook een stukje filmmontage bij. Simpele tricks en tips waar je de rest van je leven profijt van hebt.
  • Workshops Anti-face: Gezichtsherkenning komt steeds vaker terug in het nieuws. Aan de hand van ingewikkelde software kan iemand al snel achter jouw informatie komen. Tijdens deze workshop worden leerlingen uit de bovenbouw hier kort bewust van gemaakt, en gaan dan aan de slag met het grimeren van een Anti-face! Welke herkenningspunten zoekt de software. Dit is een grime-workshop en je werk op elkaars gezicht. Goed om dit van te voren even duidelijk te maken.
  • Workshop Sound Design: Filmbeeld en geluid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er worden veel geluidseffecten en sounds toegevoegd aan films. Je neemt ze minder bewust waar, maar ze zijn onmisbaar voor de impact van de scènes. Niet alleen bij films maar ook bij een Vlog of presentatie kan geluid jouw verhaal versterken of sfeer bepalen. Leerlingen leren bij de workshop Sound Design het functioneel inzetten van sounds en effecten bij filmbeeld.