Show menu

Workshops voor de onderbouw

Workshops onderbouw

De onderbouw leerling is afwachtend en nieuwsgierig maar vooral ook praktisch aangelegd: ze willen graag dingen zelf doen. Ze zijn gevoelig voor sfeer en op zoek naar samenhang met klasgenoten. Dit nemen wij bij veel van onze workshops als uitgangspunt. Zo staat samenwerken veelal centraal, ze leren elkaar weer anders kennen dan bij opdrachten in de reguliere lessen. Hieronder geven wij een aantal van onze ideeën voor workshops en cultuurdagen met onderbouw leerlingen.

Populaire workshops voor onderbouw leerlingen

  • Workshops Graffiti: gebruik de rijke fantasie van leerlingen en maak een groot, blijvend Graffiti kunstwerk voor in school. Grote canvassen voor in de hal of aula bijvoorbeeld. Of misschien is er nog een kale muur rondom de school? Inspiratie kan zijn beroemde mensen of historische figuren, of de visie en regels van school zelf.
  • Workshops Animatie (Stop-motion): je leert elkaar goed kennen door samen een verhaal te verzinnen. Bij de workshop Animatie zetten de leerlingen een klein idee voor een verhaal meteen om in beeld. Lekker praktisch dus! Deze digitale media workshop leert bovendien handige apps en tools om ook met film-, fotobewerking aan de slag te gaan. Zo maken ze in kleine groepjes een eigen stop-motion film van begin tot eind.
  • Workshops Allround Circus: alle voordelen over circus worden aan de kant gegooid! De leerlingen kunnen zelf verschillende onderdelen van de show met elkaar proberen. Ingewikkelder en uitdagender dan je zelf denkt: maar je kunt ook veel meer dan jezelf denkt! Veiligheid en samenwerking staat centraal, naast experiment en natuurlijk plezier. Ook mag het showelement niet ontbreken bij de verschillende circusacts van de leerlingen.
  • Workshop Theatersport: de meest uitdagende en speelse vorm van theater is Theatersport. Fysiek, actief en snel! Niet nadenken maar doen! De drempel ligt laag en de workshop wordt met een flinke dosis humor ingezet. In verschillende spelrondes gaan leerlingen korte situaties of theaterscènes improviseren om daarmee punten te scoren. Competitief en creatief.