Show menu

Workshops vwo

Workshop VWO Beatmaking

Workshops voor het vwo

Leerlingen op het vwo hebben meer behoefte aan uitdaging in hun lesstof dan de gemiddelde leerling op de middelbare school. Dat geldt voor hun reguliere onderwijs en dus daarmee ook voor hun kunst en cultuuronderwijs. Wij bieden workshops aan die vwo leerlingen uitdagen verder de diepte in te gaan en een beroep te doen op hun creativiteit!

Maatschappelijke vraagstukken

Maatschappelijke vraagstukken worden in de kunsten benoemd en uitgedaagd. Met onze workshop Serieuze Satire bijvoorbeeld gaan leerlingen een satire schrijven en leren door middel van voorbeelden over het maatschappelijk belang van satire. Ze discussiëren over de grenzen van satire en leren creatief en met humor te schrijven.
Een ander voorbeeld van een workshop waarin maatschappelijke kwesties onder de loep worden genomen is de workshop Zine maken. De leerlingen stellen op een creatieve manier een zine samen van nieuwsonderwerpen die hen interesseren.
Een ontzettend leuke manier om op het vwo met serieuze maatschappelijke thema’s bezig te zijn.

Innovatieve workshops voor het vwo

Creativiteit is een vereiste bij innovatie. Vwo leerlingen zijn toekomstige techniekstudenten die de belangrijke taak hebben om innovatieve ideeën in ontwikkeling te brengen. Wij hebben een groot aanbod van innovatieve workshops in allerlei kunstdisciplines voor de leerlingen om kennis te maken met deze verschillende kunstdisciplines en om beroep te doen op hun creativiteit.
Een instructiefilmpje maken bijvoorbeeld. Hoe doe je dat? In de workshop How-to-Video leren leerlingen een instructiefilmpje te maken. Hoe breng je je kennis goed en begrijpelijk over? Op een innovatieve en slimme manier gaan de leerlingen aan de slag met filmtechnieken, discussiëren ze over de invloed van social media en leren ze zichzelf en hun product te presenteren. En het is ook nog eens heel erg gaaf!

Professionele docenten

Onze workshopdocenten zijn professionals met veel ervaring binnen hun vakgebied. Deze kennis uit hun werkveld en de sterke didactiek van onze docenten zorgen ervoor zij goed kunnen mee schakelen met de leerlingen van het vwo. Vwo leerlingen dagen hun docenten graag uit op de inhoud van hun lessen. Je kunt er dus op rekenen dat onze workshopdocenten met gemak deze pittige groep scherp houdt.

Zoveel keuze in workshops

Welke workshops zijn geschikt voor mijn leerlingen? Een vraag die de school stelt bij ons grote keuzepakket van workshops. Het antwoord op die vraag gaan wij samen uitkomen!
Wij gaan namelijk met jullie aan tafel zitten om de meest geschikte workshops uit te zoeken. Workshops die bij de behoefte van de leerlingen en de school aansluiten. Leerlingen van het vwo hebben andere behoeftes dan leerlingen op bijvoorbeeld het vmbo en daar zijn wij bewust van. Het is belangrijk voor ons dat leerlingen op hun niveau aansluiting vinden bij de workshops en dat hun creativiteit optimaal benut wordt!