Voorstelling Handsome Poets op school

Hoe krijg je een goed idee? Hoe werkt inspiratie? En wat doe je als je eigenlijk niks kan bedenken? Goede ideeën krijgen (en herkennen!) is stiekem het belangrijkste én het lastigste van ieder creatief proces. Want je kunt fantastisch leren schilderen, lang oefenen tot je briljant gitaar kunt spelen of jezelf enorm trainen in het maken van 3D-animaties: zonder een goed idee kom je niet verder. In deze speciaal voor scholen gemaakte voorstelling nemen leadzanger en singer-songwriter Tim van Esch en producer Erik Schurman van de Nederlandse band Handsome Poets de leerlingen mee op hun creatieve reis.

Muziek, verhalen en interactie

Met welke ideeën zijn Tim en Erik zelf ooit begonnen? En hoe verliep hun creatieve proces? Zo leidde een nauwelijks verstaanbaar spraakbericht met het voorstel een nummer ‘The dancefloor is open’ te noemen uiteindelijk tot de 3FM-megahit ‘Dance the war is over’. Omdat de ontvanger het verkeerd verstond, en iedereen die nieuwe titel gelijk een veel beter idee vond. Door een combinatie van verhalen, muziek en interactie met de leerlingen zoeken ze uit wat een idee nou maakt tot een goed idee. Wat heeft de band uiteindelijk van de antikraak-boerderij waar ze repeteerden tot het hoofdpodium van Pinkpop gebracht? Tim en Erik dagen de leerlingen uit om ook zelf stil te staan bij hun eigen ideeën: welke zijn misschien wel beter dan gedacht?

Tips

Benieuwd naar meer voorstellingen voor op school? Kijk ook eens bij de voorstelling Tinmendo voor de bovenbouw of de voorstelling Mash Up! voor de leerjaren 1 t/m 4.

Over Handsome Poets

De indiepopband Handsome Poets heeft wel wat goede ideeën gehad de afgelopen jaren. Zo speelden ze alle grote festivals plat, van Pinkpop en Lowlands tot Concert at Sea en Vrienden van Amstel. Ook schreven ze de tune voor de Olympische Spelen in Londen en werd hun nummer Sky on Fire gebruikt in een grote Hollywoodfilm. Hun kast puilt uit van de platina platen en andere prestigieuze muziekprijzen. Energie, plezier en muzikaliteit kenmerken hun optredens

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

 • Genre: muziek en theater
 • Door: Handsome Poets
 • Thema: creativiteit en veerkracht
 • Duur: 45 minuten
 • Opbouw: 60 minuten
 • Max. groepsgrootte (school/theater): 125/250
 • Geschikt voor: alle leerjaren

Prijsinformatie

Onderstaande prijzen zijn de totaalprijzen inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw. Er is uitgegaan van dat de voorstellingen op één dag na elkaar worden opgevoerd. Van deze voorstelling kunnen maximaal 4 voorstellingen op een dag georganiseerd worden.

 • 1 voorstelling: 1780 euro
 • 2 voorstellingen: 2155 euro
 • 3 voorstellingen: 2530 euro
 • 4 voorstellingen: 2905 euro

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Handsome Poets op school