Workshop Game Design

Je eigen game ontwerpen: wie wil dat nu niet? In de workshop Game Design doen leerlingen precies dat! Met het computerprogramma Scratch maken de leerlingen een 2D-spel. Ze ontdekken hoe een spelervaring is opgebouwd en hoe je ideeën omzet naar een makkelijke spelbesturing. Als echte ontwerpers creëren ze hun eigen spelwereld. Dit alles kan aangepast worden aan het niveau van de leerlingen: iedereen kan hiermee aan de slag!

Opzet van de workshop Game Design

De workshopdocent begint met een introductie: wat houdt game design eigenlijk in? Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een eigen computerspel? Aan de hand van een eenvoudig voorbeeld krijgen de leerlingen hier een goed beeld van. Ook legt de workshopdocent uit hoe het programma Scratch werkt en hoe de leerlingen daarmee de techniek achter een game kunnen maken.

Dan is het tijd om zelf aan het werk te gaan en game design te gaan ontdekken! De leerlingen programmeren de basis van hun game. Om dat goed te kunnen doen, leren ze na te denken als een ontwerper. Ze geven zelf invulling aan de vormgeving, de sfeer, het geluid, de personages én natuurlijk het verhaal. Kortom: het element storytelling door middel van verschillende elementen komt in deze workshop zeker aan bod.

Ook krijgen de leerlingen uitleg over het begrip interactiviteit. De keuzes die je als ontwerper maakt, werken door in de ervaring van het spel. Juist die interactiviteit op de juiste momenten maakt een spel uitdagend en meeslepend. Aan het einde van de workshop is er ruimte om ervaringen en indrukken met elkaar te delen. En, last but not least, de leerlingen kunnen elkaars games uitproberen!

Tips

Benieuwd naar meer workshops waarmee je jouw leerlingen laat kennismaken met digitale technieken? Kleinkunstig heeft een breed en divers aanbod op het snijvlak van kunst en digitale media. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de workshop Virtual Reality of de workshop How-To-Video Maken.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.4820221013_140256Siska Barthsjoerd

Leerdoelen

 • Leerlingen leren hoe ze een simpel computerspel kunnen maken
 • Leerlingen krijgen inzicht in de mogelijkheden van het programma Scratch
 • Leerlingen kunnen stappen van een technisch proces herkennen en uitvoeren
 • Leerlingen leren over storytelling en kunnen creatieve ideeën verwerken in hun spel
 • Leerlingen ontwikkelen kennis en vaardigheden met betrekking tot de taal van digitale media.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • De reiskosten: standaard 35 euro per workshopleider, ongeacht de locatie.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.