Dagproject 3D Printerpen Animatie

In het dagproject 3D Printerpen Animatie gebruiken de leerlingen hun verbeelding en gaan creatief aan de slag. Ze maken kennis met het werken met een 3D Printerpen én realiseren van A tot Z een eigen animatiefilm. Hierin komen veel vaardigheden samen, zoals technisch en aandachtig bezig zijn en een verhaal bedenken en uitwerken in een storyboard. De leerlingen zijn actief op het snijvlak van kunst, film en techniek en werken in groepjes samen. Dat levert mooie resultaten én een mooie dag op!

Opzet van het dagproject 3D Printerpen Animatie

Het dagproject 3D Printerpen Animatie bestaat uit drie onderdelen. Het begint met een introductie van de begeleider van het dagproject. Wat is animatie eigenlijk, en hoe werkt storytelling? Vervolgens bedenken de leerlingen in groepjes een eigen verhaallijn. Wat willen ze vertellen en hoe gaan ze dat in beeld brengen? Op basis daarvan maken de leerlingen een storyboard. Daarna is het tijd voor het tweede deel, waarin de leerlingen de 3D Printerpen ontdekken. Met behulp daarvan ontwerpen en realiseren de leerlingen een filmset en figuurtjes, die een rol krijgen in de animatie. In het laatste deel nemen de leerlingen in de groepjes daadwerkelijk hun animatiefilm op. Zo brengen ze hun verhaal en de 3D geprinte figuren en filmset helemaal tot leven! Het dagproject eindigt met het terugkijken van de animaties.

Tips

Ben je benieuwd naar ons overige aanbod op het gebied van 3D printen en animatie? Naast dit dagproject 3D Printerpen Animatie bieden we bijvoorbeeld ook de workshop 3D Printerpen Tekenen en de workshop Animatie. Of neem eens een kijkje bij de Themaworkshop Vrijheid – Animatie, waarin de leerlingen worden uitgedaagd om met een goed verhaal over vrijheid te komen.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152Charmaine Sinnema-HeyligerWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Mei-Lin-Man-1

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met de 3D Printer pen en animatie.
  • Leerlingen leren een verbinding te leggen tussen techniek en kunst.
  • Leerlingen leren hoe ze een storyboard maken en realiseren.
  • Leerlingen leren beter samen te werken doordat ze samen een filmverhaal bedenken en samen een animatiefilm maken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

De workshop moet worden gegeven in een ruim lokaal met voldoende tafels en stroompunten voor de ipads en 3D printerpennen.

    Meer informatie aanvragen