Voorstelling Het verrotte leven van Floortje Bloem

‘Het verrotte leven van Floortje Bloem’ is een bewerking van het gelijknamige boek van Yvonne Keuls die leerlingen recht in het hart raakt. In deze multimediale dansvoorstelling staat een aantal personages uit het boek in een populaire talkshow lijnrecht tegenover elkaar. Ze discussiëren over de vraag hoe het zo fout heeft kunnen gaan in het leven van Floortje Bloem. De host van de talkshow is vooral geïnteresseerd in sensationele emo-tv. De talkshowgasten komen daardoor in een verharde ‘blame game’ terecht.

Hoop, kracht en kwetsbaarheid

De neerwaartse spiraal van Floortje wordt pijnlijk zichtbaar in de toenemende polarisatie die het huidige publieke debat wereldwijd tekent. Een danseres toont het innerlijk van de jonge Floortje, met al haar hoop, kracht en kwetsbaarheid. De verschillende acteurs en de talkshow verschijnen op beeld en zijn onderdeel van het decor.  Samen met speciaal hiervoor gecomponeerde muziek van Jacob ter Veldhuis vormt deze voorstelling een multidisciplinair geheel. In 2020 won dit boek van Yvonne Keuls de Peter van Straaten Psychologieprijs.

Tips

De actualiteit staat ook centraal in de voorstelling Een Romeo en Julia, een voorstelling over vluchtelingen en verliefdheid. Of kijk eens bij Alles valt. 

Over Lonneke van Leth Dans

Lonneke van Leth Dans is een in Den Haag gesitueerd dansgezelschap voor kinderen en jongeren. Met impactvolle en vaak ook multidisciplinaire voorstellingen wil het gezelschap jongeren helpen bij het verbinden van dans, verbeelding en betekenis. In deze voorstelling laat Lonneke zien hoe belangrijk het is om te begrijpen hoe problemen ontstaan door ruzies en sensatie. Het verhaal leert jongeren om empathisch te zijn en hoe ze moeten omgaan met moeilijke situaties.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: dans
  • Door: Lonneke van Leth Dans
  • Thema: verslaving
  • Duur: 50 minuten
  • Opbouw: 120 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 100/120
  • Geschikt voor: leerjaar 2 t/m 6

Prijsinformatie

Onderstaande prijzen zijn de totaalprijzen inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw. Er is uitgegaan van dat de voorstellingen op één dag na elkaar worden opgevoerd. Van deze voorstelling kunnen maximaal 2 voorstellingen op een dag georganiseerd worden.

  • 1 voorstelling: 1308 euro
  • 2 voorstellingen: 1962 euro

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Het verrotte leven van Floortje Bloem